wat te doen?

Wat te doen?

Of het nou voorbereid of onvoorbereid is, er komt van alles op je af als iemand overlijdt. We geven je een overzicht van de aandachtsgebieden als iemand, onder normale omstandigheden, overlijdt:

Tijd nemen

Je hoeft niet direct te handelen als iemand is overleden. Neem de tijd om stil te staan bij wat er gebeurt. Wanneer je advies wil of vragen hebt, mag je Uitvaart Amsterdam 24 uur per dag bellen.

Arts bellen

Als je eraan toe bent dan bel je, als iemand thuis is overleden, de (huis)arts. Die moet eerst komen om het overlijden vast te stellen.

Verzorgen

Als de arts is geweest dan mag je de overledene verzorgen. Je kunt ons daarvoor altijd bellen. We nodigen je graag uit om samen de laatste verzorging te doen, het blijkt altijd weer een erg bijzonder en intiem moment te zijn waar iedereen goed op terugkijkt. Als je het niet zelf wil of kan doen, dan zorgen wij voor de juiste mensen en het nodige materiaal. Als de verzorging niet thuis gedaan kan worden, dan kunnen we de overledene naar een uitvaartcentrum van jullie keuze brengen.

Opbaren

Zoals zelf verzorgen zo mooi blijkt te zijn, zo is het meestal fijn als de overledene thuis, bijvoorbeeld op bed opgebaard wordt. Je bent dichtbij elkaar en er is alle tijd om op een eigen manier afscheid te nemen. We merken dat het vaak een heel natuurlijk proces is: elke dag een stap dichterbij het daadwerkelijke afscheid. Als het thuis niet mogelijk of wenselijk is dan zoeken we naar een andere geschikte plek, zoals een uitvaartcentrum. We kennen alle mogelijkheden in Amsterdam e.o.

Bespreking van de wensen

In feite hoeft er niet zo veel snél geregeld te worden. Regel is dat de begrafenis of crematie plaatsvindt uiterlijk de zesde werkdag na overlijden. Dat betekent dat er genoeg tijd is om keuzes te maken. We begeleiden jullie in de te nemen stappen zoals wanneer en waar de uitvaart gaat plaatsvinden, de te maken rouwkaart en alle overige praktische zaken. Bij elke keuze die gemaakt moet worden stemmen we steeds met jullie af wat wij en wat jullie doen en dragen we ideeën aan die bij de overledene en bij jullie passen. Natuurlijk kan je ook heel veel zelf doen en ons alleen voor het hoogst noodzakelijke inhuren. We zijn een uitvaartonderneming die graag meedenkt in het beschikbare budget.

Uitvaart

En dan komen alle dagen dat we de uitvaart gaan voorbereiden. Uit ervaring weten we dat het belangrijk is om hier echt de tijd voor te nemen. Je kunt er meer over lezen bij de uitvaart.